SMSEagle

Optimale werking van internet, e-mail en netwerken is cruciaal voor elk bedrijf.

Optimale werking van internet, e-mail en netwerken is cruciaal voor elk bedrijf. Wizzbit onderkent dat belang en biedt daarom een extra service bij de PRTG Netwerk Monitor: de SMSEagle die bij elke storing een waarschuwing afgeeft.

Hoe werkt het?

Wizzbit voorziet de installatie van je PRTG-software van een 3G dongel in combinatie met de SMSEagle. De dongel wordt aangesloten op de server en via een gratis applicatie aan de PRTG-installatie gekoppeld. Het is een kleine Linux-box met een simkaart, antenne en UTP-aansluiting. Vanuit iedere applicatie kan de box een sms versturen. Als een correct geïnstalleerde PRTG-software een melding geeft van een probleem – ongeacht het type storing – wordt via de SMSEagle direct een waarschuwing afgegeven aan de buitenwereld. De SMSEagle wordt on-site geplaatst, dus de verantwoordelijke systeembeheerder wordt óók zonder internetverbinding of netwerkconnectie op de hoogte gesteld.

Installatie en aansluiting

De Linux-box, voorzien van een simkaart, wordt in je netwerk via IP rechtstreeks aangesloten op de PRTG-server. Wij kunnen de installatie en configuratie volledig voor je uitvoeren, zodat je zeker weet dat alle aansluitingen en instellingen correct zijn. We bevelen aan om de SMSEagle met abonnement aan te schaffen, zodat je verzekerd bent van onbeperkte sms mogelijkheden, en niet afhankelijk bent van een prepaid tegoed.
Met abonnement (aanbevolen): wij komen de SMSEagle bij je installeren, waarmee je 100% gegarandeerd bent van een werkend pakket. Je betaalt een vast bedrag per jaar. Aanschaf van hardware zit bij de prijs inbegrepen.
Zonder abonnement: je koopt de SMSEagle bij ons en je voorziet deze zelf van een simkaart. De installatie doe je zelf of laat je door ons doen. Na installatie kun je gebruikmaken van de meldingen van PRTG op je mobiele telefoon.

De voordelen van SMSEagle

• Betrouwbare PRTG-koppeling
• Ondersteunt verschillende interfaces
• Ook netwerkaansluiting voor API
• Werkt ook op virtuele installatie van PRTG
• Onbeperkte sms-mogelijkheid (afhankelijk van simkaart)
• Snel schakelen bij een waarschuwing of calamiteit

De SMSEagle is dé oplossing voor elke systeembeheerder met grote verantwoordelijkheid. Ook buiten kantoortijden!

Bestellen

Heb je een vraag of wens je meer informatie?

Onze klantenservice staat voor je klaar!

Contact