PRTG Netwerk Monitor

PRTG & Wizzbit: making monitoring practical

PRTG is een software instrument voor netwerkmonitoring speciaal voor ICT’ers. Het controleert en beheert alle interne en externe netwerken en processen. Denk aan je LAN, WAN, server, websites, apps, url’s etc. In een oogopslag heb je zicht op al het verkeer, het netwerkgebruik, de prestaties, de beschikbaarheid, de uptime en de downtime.

Windows

PRTG Netwerk Monitor draait op Microsoft Windows zodat onderhoud en updates tot een minimum worden beperkt.

Sensoren

Stel alle sensoren in binnen je omgeving zodat je direct zicht hebt op calamiteiten.

Alerts

Configureer alerts via mail, sms, push-app of dashbaord zodat er snel actie kan worden ondernemen.

Multidevice

Handige gadgets zorgen ervoor dat het leuk blijft.

Wat doet het?

PRTG Netwerk Monitor beschikt over meer dan 115 verschillende sensoren voor alle netwerk services, zoals ping, http, SMTP, POP3, FTP etc., die je netwerk monitoren op snelheid en op fouten. De monitor is hiermee krachtig genoeg om voortdurend de actieve status te controleren. Het heeft dus een signaleringsfunctie en, nog belangrijker, het geeft een waarschuwing zodra zich een probleem voordoet of zodra een van je systemen niet naar behoren werkt. Je krijgt dan meteen een e-mail of sms.

Waarom nodig?

De economie draait 24/7 door, dus de eisen van jouw klanten zijn hoog. Voor data en communicatie vertrouwen zij volledig op het netwerk. Dus een netwerk moet stabiel en betrouwbaar zijn. Het uitvallen van een netwerk of een langzame verbinding heeft direct nadelige gevolgen voor hun bedrijf. Jij kunt hen ondersteunen door voortdurende monitoring, waarmee je problemen sneller kunt opsporen en oplossen voordat ze escaleren. Dat geeft rust en overzicht.

Hoe werkt PRTG?

De PRTG Netwerk Monitor maakt gebruik van een web-based interface, waarmee het makkelijker is om apparaten en sensoren te monitoren en configureren. PRTG ondersteunt alle gangbare methoden voor het verzamelen van data over bandbreedte en netwerkgebruik, zoals SNMP, Packet Sniffing, NetFlow Protocol. De data worden uitgelezen via onder meer SNMP, WMI, VOIP, SQL etc. en voortdurend geregistreerd en opgeslagen in een database. Op basis van deze gegevens kun je rapportages en analyses creëren van onder meer de prestaties, bandbreedtegebruik, CPU gebruik, ping times, downtime etc. voor collega’s of klanten.

Met zogenaamde remote probes kan PRTG Netwerk Monitor verschillende netwerken op verschillende locaties volgen. Zo kun je niet alleen op het hoofdkantoor toezicht houden maar ook op alle dochterondernemingen. Je hoeft hiertoe slechts één PRTG core server te installeren, want elke PRTG-licentie heeft een oneindig aantal remote probes.

Systeemeisen PRTG

De volgende Operating Systems worden officieel ondersteund door PRTG “core Service” and “probe Service”. We adviseren 64-bit (x64) operating systems.

  • Microsoft Windows Server 2012 R2* (recommended)
  • Microsoft Windows Server 2012*
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 8
  • Microsoft Windows 7
  • Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2008 (not recommended)
  • Microsoft Windows Vista (not recommended)

PRTG kan worden geïnstalleerd op andere Windows types; echter worden deze niet meer ondersteund.

* Windows Server 2012 in Core mode en de minimale Server Interface worden officieel niet ondersteund.

Voor een volledig overzicht adviseren wij je te kijken op de gedetailleerde systeemvereisten op de website van Paessler.

Sommige type sensoren hebben minimaal .NET Framework nodig om te kunnen werken, we adivseren daarom minimaal .Net Framework 4.0 aan met alle beschikbare updates om alle type sensoren volledig te kunnen ondersteunen..

Voor de beste performance van Vmware en EXE/Scripts sensoren adviseren wij minimaal Windows 2012 R2 aan voor de PRTG Probe.

Voor de beste performance van hybrid sensoren bevelen wij bij Windows Performance Counters en Windows Management Instrumentation (WMI) minimaal het gebruik van Server 2008 R2 of hoger een voor het gebruik van de PRTG Probe.

Heb je een vraag of wens je meer informatie? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Contact